- 120 g múky PROMIX UNI
- 100 g ryžovej múky
- 50 g amarantovej múky
- 125 g masla (alebo Hery)
- 125 ml smotany na šľahanie
- 100 g eidamu (nastrúhaného)
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky provensálskeho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
Všetky suroviny zmiešame, tuk pridáme zmäknutý, nie rozpustený. Čo sa týka ryžovej múky, ak použijete polohrubú a nie hladkú, stačí aj 50g a navýšiť Promix Uni. Nám "drsnejšia" chuť polohrubej ryžovej nevadí, preto dávam 100g, ako uvádzam v rozpise surovín. Niekomu možno nesadne ani amarantová, stačí ju vymeniť za vačšie množstvo Promix UNI, alebo podľa chuťových pohárikov.
Originál uvádza menšie guločky, ja tvarujem asi 3 cm v priemere a do stroja dávam po jednej. Pred
prvou oblátkou stroj vymastíme tukom. Ja pečiem s termostatom
nastaveným na 3,5 do doby než sa rozsvieti zelená kontrolka a ešte
napočítam do desať :-). Hlavné je orientovať sa podľa farby (ja pečiem dozlatova), a toho, ako veľmi prepečená oblátka kuchárovi chutí